Politik

startup-594090_640Politik är något som berör oss alla, stora som små. Det är något som påverkar oss och som vi bör ta ställning till för att visa vad vi tror på och vad vi tycker. Dock är detta ämne inte lika självklart för alla. Vissa växer upp med föräldrar som inte är så politiskt aktiva medans andra växer upp med föräldrar som är det och detta kan ju självklart påverka väldigt mycket samtidigt som det ibland inte har någon betydelse alls.

I ett land med demokrati måste man nog dessvärre vara lite engagerad i politik. Annars är det väldigt svårt att göra rätt val. Men hur ställer sig då de som inte är så politiskt aktiva? För man kan väl inte göra en val på ingen kunskap men har man samtidigt inte engagemanget för att lära sig så hamnar man i ett svårt mellanläge utan någon som helst politisk åsikt. Vissa tycker till och med att dessa inte ska få rösta för att ”dem vet inte vad dem gör”.

Självklart är röstningen frivillig och det är tillåtet att rösta blankt vilket innebär att man inte röstar på något av partierna. Detta är givetvis bättre än att inte rösta alls då det visar att man i vilket fall var där och inte struntade i det helt. Det är något alla kan ta sig tiden till då det inte tar mycket tid ifrån en och är en såpass viktig handling. Är man osäker på hur man gör eller vill ha en mening om något för att lära sig mer, fråga en bekant som kanske vet mer.